Rolex Grand Slam in vernieuwde accommodatie

The Dutch Masters - Indoor Brabant, dat wordt gehouden van 8 t/m 11 maart, is dit jaar voor het eerst onderdeel van de prestigieuze Rolex Grand Slam of Show Jumping. Hiermee is The Dutch Masters het vierde evenement in deze Grand Slam naast de drie ‘top concoursen ’ van de wereld: CHIO Aken in Duitsland, CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ in het Canadese Calgary en CHI Geneva in Zwitserland, de thuisbasis van Rolex.

De organisatie verwacht dan ook een top deelnemersveld, waaronder de Amerikaan Kent Farrington. Farrington wist de laatste Grand Slam in Genève te winnen en indien hij in ’s-Hertogenbosch de Rolex Grand Prix weet te winnen is hij zeker van de bonus van 500.000 euro. Maar er staat meer op het spel voor de huidige nummer 1 van de wereld. In het geval dat hij The Dutch Masters wint, kan hij in Aken met een overwinning 1 miljoen euro cashen. Wint hij daarna ook in Calgary, dan wacht hem een ongekende bonus van 2 miljoen euro. “Het is een flinke uitdaging en ik ga zeker mijn best doen,” verzekerde Farrington de organisatie.
Maar ook voor de Duitse ruiter Philipp Weishaupt blijft het spannend. Hij won de Rolex Grand Prix van Spruce Meadows en is nog in de race voor de bonus van 250.000 euro. Zo ook de Belg Gregory Wathelet, die in juli een schitterende overwinning wist te behalen tijdens het CHIO Aken.

Gerrit Jan Swinkels hal
De Brabanthallen hebben een flinke transformatie gekregen. Het U-vormige middenterrein van ruim 7.000m2 is nu overkapt met een lichtdoorlatend dak en doet nu dienst als de centrale entree en ontmoetingsruimte. Deze nieuwe hoofdentree krijgt de naam ‘Gerrit-Jan Swinkels hal’, een eerbetoon aan de drijvende kracht achter Indoor Brabant die in 2015 op 67-jarige leeftijd overleed. De centrale entree is vanuit alle andere hallen te bereiken. Een animatie van de nieuwe entree is hier te bekijken.

Kaartverkoop
De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Kaarten zijn al verkrijgbaar vanaf € 12,50. Bestellen kan via deze link.
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim