Gevarieerd show programma

indoor-brabant-denb12l8081Indoor Brabant (20-23 maart) biedt ook dit jaar weer een gevarieerd show programma. Sommige shows en demonstraties zullen te zien zijn in de hoofdpiste en andere in de ‘paddock’ in het gezellige promodorp. Elke avond zal er een spring clinic in de Paddock in het Promodorp worden gegeven door een van de nationale trainers.

Quadrille Zilveren EK Ponyteam
Op donderdagavond zal het zilveren EK Ponyteam een quadrille rijden voor aanvang van de finale van de Knock-Out proef. Het team, dat in 2013 in Arezzo zo fantastisch presteerde, bestaat uit Lisanne Zoutendijk (St. Willibrord) met Champ of Class, Febe van Zwambagt (Bergharen) met Dr. Watson, Demy Kurstjens (Helvoirt) met Ciske en Joelle Peters (Helmond) met Hassendonks Sultan. Onder leiding van bondscoach Tineke Bartels heefthet viertal een mooie Kur voorbereid op muziek samengesteld door Joost Peeters.

Tristan Tucker
Tristan Tucker heeft een open benadering in zijn manier van trainen. Hierdoor ontwikkelde hij een diepgaand begrip over hoe een paard eigenlijk dingen leert. Tucker vindt dat (dressuur)paarden niet alleen fysiek, maar ook mentaal getraind moeten worden. Een paard moet mentaal ook klaar zijn voor zijn werk, zodat hij niet schrikt van allerlei zaken die rondom de ring gebeuren. Tristan geeft twee demonstraties in de Paddock: vrijdag 21 maart, 15.15 uur en zaterdag 22 maart, 12.30 uur.

Anky van Grunsven
Uiteraard mag Anky van Grunsven, sinds 2013 ook bestuurslid van stichting Internationaal Indoor Concours Hippique Indoor Brabant, niet ontbreken bij deze editie. Op vrijdag 21 maart (17.45 uur) geeft zij een demonstratie waarbij zij uitleg geeft en een Kür zal rijden in de Paddock.

Warhorse
War Horse, het internationale theaterfenomeen met levensechte paarden is vanaf juni te zien in theaters door heel Nederland. Op zaterdagmiddag 22 maart, na de Reem Acra World Cup Dressage Freestyle en voor de prijsuitreiking (ca. 16.20 uur), vindt er een speciaal optreden plaats van een van de paarden uit de voorstelling.

Para-Olympiër Sanne Voets
Op zaterdag 22 maart, 17.15 uur zal de Brabantse Sanne Voets uit Berghem een demonstratie geven in de Paddock met haar paard Vedet PB NOP. Toen Sanne in 2001 bekneld raakte onder haar paard werd er gezegd dat paardrijden nu zeker niet meer verstandig zou zijn. Maar Sanne zou Sanne niet zijn als ze bij de pakken neer zou gaan zitten.
Ze vocht zich terug, reeg successen aaneen en excelleerde tijdens de Paralympics in Londen. Na Londen zit Sanne zeker niet stil, maar is ze alweer bezig zich te richten op haar volgende doel: Rio2016!
Sanne zal tijdens de demonstratie een uitleg geven over para-dressuur en een Kur rijden.

Flash-a-flash door Shetlandponystal Het Zesspan
De flash-a-flash show is uniek in Nederland! Heb je ooit wel eens kinderen twee pony’s tegelijk zien besturen? De kinderen van de flash-a-flash groep van Shetlandponystal Het Zesspan kunnen het! Zij besturen twee pony’s welke voor elkaar gespannen zijn. Zij bereiden de achterste pony maar besturen tegelijkertijd ook de voorste. De groep bestaat uit 14 kinderen  en 26 pony’s.
Net als de carrouselgroep kent de flash-a-flash groep de Kür uit het hoofd en worden zij enkel door fluitsignalen aangestuurd. De flash-a-flash show is in de hoofdring te zien op zondagochtend 11.30 uur en en de caroussel voorstelling in de Paddock om 14.15 uur.

Voltigevereniging De Wittegheit
De Brabantse voltigevereniging De Wittegheit zal op zondagochtend rond 11.45 uur een demonstratie verzorgen in de Paddock. De Wittegheit is een van Nederlands succesvolste voltigeverenigingen met 7 teams , solisten en duo’s. Hiervan starten er 2 op internationale wedstrijden en 4 op nationale wedstrijden. Het 7e team zijn de jongste kinderen, zij nemen nog geen deel aan wedstrijden maar oefenen wel fanatiek iedere zaterdag!
De vereniging neemt drie paarden mee: Triple voor team 1 en de ZZ-paarden Vivaldi en U2 voor de andere onderdelen.14.15 uur Caroussel Het Zesspan
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim