MENU

Laatste nieuws

Rolex Grand Prix voor Marcus Ehning
Wat een topsport en wat een spanning deze middag in de Brabanthallen tijdens Indoor Brabant. Uiteindelijk was het de Duitser Markus Ehning die als sterkste uit de strijd kwam in de barrage van de Rolex Grand Prix met de Westfaalse hengst Cornado NRW.

Olivier Philippaerts wint Audi Prijs
De familie Philippaerts voelt zich duidelijk thuis in ’s-Hertogenbosch. Gisteren won Nicola Philippaerts de Gemeente ’s-Hertogenbosch Prijs en vandaag was het de beurt aan de zijn broer Olivier om de eerste prijs in ontvangst te mogen nemen.

Indoor Derby voor Romain Duguet
Romain Duguet won op zaterdagavond de spectaculaire Indoor Derby, de Van Schijndel Bouwgroep Prijs, met zijn negenjarige merrie Cacharel. Hij snelde foutloos naar de finish in 83.85 seconden met de snelle en wendbare Coltaire Z dochter.

Gerrit Jan Swinkels Paardensportman van het Jaar
Onder luid applaus nam Anja, weduwe van de vorig jaar op 25 mei overleden Gerrit Jan Swinkels, samen met kinderen en kleinkinderen het Zilveren Paard in ontvangst dat hoort bij de titel Paardensportman van het Jaar.

Rabo Talententeam 2016 gepresenteerd op Indoor Brabant
Nieuwe en vertrouwde gezichten presenteerden zich vanmiddag tijdens Indoor Brabant als het Rabo Talententeam 2016 van de paardensportbond. Dertien ruiters, waaronder vijf nieuwe talenten, krijgen dit jaar van Rabobank de ondersteuning om zich optimaal voor te bereiden op een succesvolle carrière met als doelstelling het Olympisch en Paralympische kader voor de senioren.

Minderhoud vooraan in Wereldbeker Kür
Hans Peter Minderhoud won de Reem Acra FEI World Cup Dressage Freestyle bij Indoor Brabant en gaat in grootse vorm naar de finale over veertien dagen in Gothenburg. In de eindstand van de Westeuropese liga eindigt Minderhoud als tweede. Dat was de positie die teamgenoot Diederik van Silfhout met Arlando N.O.P. innam in de Freestyle deze middag.

Nicola Philippaerts won met overmacht
Nicola Philippaerts won met overmacht de laatste internationale springrubriek van vrijdagavond, de Gemeente 's-Hertogenbosch Prijs. In een afgeladen Brabanthal zette hij veruit de snelste tijd neer met de 12-jarige SF ruin H&M Quenzo de la Roque.

Talk of the Day, zaterdag 12 maart
Talkshow met Jan Roelfs, sport commentator bij de NOS, als gespreksleider in het promodorp van Indoor Brabant. Te gast: Erik Berkhof (Audi), Lisa Nooren (Rabo Talent 2015), Rob Ehrens (bondscoach springen) en Piet Raijmakers (oud international).

Staut wint VDL Groep Prijs
De 35-jarige Kevin Staut was veruit de snelste in de VDL Groep Prijs, een parcours direct op tijd met hindernissen tot 1.55m, met zijn SBS merrie Ayade de Septon Et HDC. De Fransman, die zijn eigen stal Haras de la Forge runt in Vauville, wist een foutloze ronde te rijden in een tijd van 62.07 seconden.

Jur Vrieling wint Brabants Dagblad Prijs
Jur Vrieling, lid van het Nederlandse team dat goud won op de Europese en Wereldkampioenschappen, schreef op vrijdagmiddag de eerste internationale springrubriek op zijn naam met zijn 11-jarige KWPN hengst Arezzo VDL.

Hans Peter Minderhoud wint WC Grand Prix
Hans Peter Minderhoud heeft deze middag met Glock’s Flirt de Reem Acra FEI World Cup Dressage Grand Prix gewonnen. Het verschil met nummer 2, de jarige Spaanse Beatriz Ferrer-Salat, was slechts 0,480 procent. Diederik van Silfhout en Arlando N.O.P. maakten de top drie compleet met een goede score van 75,760%.