MENU

Laatste nieuws

01.jpg
Philipp Weishaupt heeft de CP ‘International’, presented by Rolex, de Grote Prijs van het CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ 2017 gewonnen. De Duitse ruiter steeg boven zichzelf uit met LB Convall afgelopen zondag in de twee ronden tegen de top van de interenationale springsport en won zo de tweede ronde van dit jaar van de Rolex Grand Slam of Show Jumping. Dit was zijn tweede overwinning in een ‘Major’. De 32-jarige ruiter won ook de Rolex Grand Prix van Aken in 2016.

Vandaag, woensdag, start de tweede ronde van de Rolex Grand Slam of Show Jumping tijdens de Spruce Meadows Masters in Calgary in Canada. De eerste startplaatsen voor de Grand Prix op zondag zijn vandaag al te verdienen.

De prestigieuze Rolex Grand Prix van Aken werd gewonnen door de Belgische ruiter Gregory Wathelet met Coree. De tweede plek ging naar Luciana Diniz and Fit For Fun voor Portugal. De Nederlands Kampioen Marc Houtzager eindigde op een mooie derde plaats met de pas 10-jarige Sterrehof’s Calimero.

Indoor Brabant is onderdeel geworden van de prestigieuze Rolex Grand Slam of Show Jumping. Hiermee is Indoor Brabant het vierde evenement in deze Grand Slam naast de drie ‘top concoursen ’ van de wereld: CHIO Aken in Duitsland, CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ in het Canadese Calgary en CHI Geneva in Zwitserland, de thuisbasis van Rolex.

Wat een prachtige wedstrijd en wat een sfeer. Het publiek had zich geen mooiere afsluiting van het 50-jarig jubileum van Indoor Brabant kunnen wensen: Drie Nederlanders in de zevenkoppige barrage van de Rolex Grand Prix op Indoor Brabant en zij vormden ook de volledig Nederlandse top drie in de uitslag. VDL-ruiter Leopold van Asten en VDL Groep Zidane N.O.P. vlogen letterlijk naar de overwinning.

Vandaag werd bekend gemaakt dat Indoor Brabant zich aansluit bij de prestigieuze Rolex Grand Slam of Show Jumping. Hiermee is Indoor Brabant het vierde evenement in deze Grand Slam naast de drie ‘groten’ van de wereld: CHIO Aken in Duitsland, CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ in het Canadese Calgary en CHI Geneva in Zwitserland, de thuisbasis van Rolex.

De zondagmorgen stond in het teken van nationale springwedstrijden. De Piet Raijmakers Prijs ging naar Bo Dictus en haar pony Kelvin (v Krimh Ox).  Fleur Caris werd tweede met de merrie Salsa (v Okkie Trooi), voor  Britt Van Rijsewijk met Orchid´s Tigersun (v Kantje´s Carlando).

Op zaterdagavond kon het publiek genieten van drie verschillende dressuurrubrieken maar met één gemene deler: de Kür op Muziek. De eerste rubriek, een wedstrijd voor pony’s op Z2-niveau werd gewonnen door Lauren Neville met haar negenjarige pony Morning Sky.

De hoofdrubriek van zaterdagavond, de Audi Prijs, werd overtuigend gewonnen door de Ierse ruiter Bertram Allen en de 13-jarige Oldenburge ruin Quiet Easy 4 (Quidam's Rubin x Zapateado).

Traditioneel begint de zaterdagavond van Indoor Brabant met de Van Schijndel Bouwgroep Indoor Derby. Een altijd spectaculaire wedstrijd met hindernissen in de hoofdpiste in de Brabanthal en in de paddock. Dat vraagt kracht en uithoudingsvermogen van een paard.

De NAB Bliksembeveiliging Prijs, een Tabel A direct op tijd met hindernissen tot 1.40m, werd een Franse aangelegenheid. Er kwamen 16 ruiters aan de start waarvan er 7 foutloos wisten te blijven.