MENU

Laatste nieuws

Anky van Grunsven nieuwe voorzitter Indoor Brabant Gijs Bartels treedt toe tot bestuur
Anky van Grunsven heeft het voorzitterschap van het bestuur van Stichting Internationaal Concours Hippique Indoor Brabant op zich genomen. Met het tragisch overlijden van Gerrit Jan Swinkels op 25 mei jl. viel een zeer gewaardeerde en belangrijke inspirator weg bij het bestuur van Indoor Brabant. Ruim veertig jaar droeg Gerrit Jan in diverse functies en op verschillende niveaus bij aan de groei en uitbouw van Indoor Brabant en sinds 2002 hanteerde hij de voorzittershamer. Gerrit Jan wordt nog steeds node gemist, als mens en als voorzitter nu de voorbereidingen weer in volle gang zijn voor de editie van 2016.

Deusser wint Rolex Grand Prix
Niemand minder dan wereldbekerwinnaars Daniel Deusser (Duitsland) en Cornet D’Amour (v. Cornet Obolensky) grepen vanmiddag de winst in de vijfsterren Rolex Grote Prijs van ‘s-Hertogenbosch. Een ongekend aantal deelnemers voltooiden vanmiddag foutloos het basisparcours van de 1.60m opgave.

Olivier Philippaerts zegeviert ook in Borek Prijs
Op de late zaterdagavond van Den Bosch troefde Olivier Philippaerts veertien concurrenten af na een zinderende barrage in de Audi Prijs. Een halve dag later was de 21-jarige Belg opnieuw op stoom.

Paardensportman van het Jaar
Op zaterdagavond werd Maarten van der Heijden, directeur topsport van de KNHS, uitgeroepen tot Paardensportman van het Jaar.

Gassan Diamonds Award voor Edward Gal
Het Amsterdamse familiebedrijf Gassan Diamonds presenteerde dit jaar voor de 2e keer de Gassan Diamonds Award tijdens Indoor Brabant, de publieksprijs voor; “de meest briljante dressuurcombinatie van Indoor Brabant” van de deelnemers aan de Reem Acra FEI World Cup.

Audi Prijs voor Olivier Philippaerts
In een afgeladen Brabanthal moest het snel voor de winst in de barrage van de Audi Prijs en dat gebeurde ook. Al vroeg in het barrageveld zette Olivier Philippaerts een tijd neer waar de rest zich op stukbeet. De nog altijd jonge Belg draaide extreem kort en hield onderweg volle snelheid met H&M Legend of Love (v. Landzauber).

Indoor Derby voor Jur Vrieling
Gisteren greep hij nog net naast de winst in de 1.50m rubriek, maar vanavond was het raak voor Jur Vrieling. De sympathieke springruiter greep op spectaculaire wijze de zege in de Van Schijndel Bouwgroep Indoor Derby.

Rabo Talententeam 2015 bekend gemaakt
Nieuwe en vertrouwde gezichten presenteerden zich vanmiddag tijdens Indoor Brabant als het Rabo Talententeam 2015 van de paardensportbond. Tien ruiters, waaronder maar liefst vijf nieuwe talenten, krijgen dit jaar van Rabobank de ondersteuning om zich optimaal voor te bereiden op een succesvolle carrière met als doelstelling het Olympisch kader voor de senioren.

Gal niet te stoppen
Edward Gal was al op dreef met vier zeges uit vier wedstrijden en klaarde ook in de Reem Acra FEI World Cup Kùr de klus. Met Glock’s Undercover N.O.P. werd hij de duidelijke winnaar van de wereldbekerwedstrijd dressuur op Indoor Brabant.

Ook Brabanthallen Prijs voor Gal
De strijd in de Brabanthallen Prijs, de CDI4* Kür van Indoor Brabant was vanmiddag ongekend spannend. Gisteren ging de winst in de Grand Prix nog overtuigend naar Edward Gal en Voice (v. De Niro), maar door fouten in de wisselseries, bleek de overwinning vandaag voor dit duo niet bepaald vanzelfsprekend.

KNHS Indoorkampioenen domineren ook op Indoor Brabant
In de Z1 Kür op muziek van Indoor Brabant mochten KNHS indoorkampioenen Bart Veeze en Delgado (v. Oscar) als winnaars opstellen. Veeze stuurde zijn donkerbruine ruin naar een uitstekende score van 74.50%. Hiermee lieten zij Jolien van Kollenburg en Da Vinci SVK (v. Vivaldo) ruimschoots achter zich, want deze combinatie was met 70.83% goed voor de tweede plaats. Chantal Nijpjes en Don’t Worry N (v. Johnson) volgden met 70.41% op de derde plaats.

Kutscher wint VDL Groep Prijs
Marco Kutscher en Cornet’s Cristallo (v. Cornet Obolensky) zijn vanavond de winnaars gebleken van de VDL Groep Prijs tijdens Indoor Brabant. In 59.47 seconden voltooide de Duitse springruiter de rubriek over 1.55m direct op tijd. Daarmee weerhield hij Pieter Devos van zijn tweede overwinning van vandaag.