MENU

Laatste nieuws

Indoor Brabant is onderdeel geworden van de prestigieuze Rolex Grand Slam of Show Jumping. Hiermee is Indoor Brabant het vierde evenement in deze Grand Slam naast de drie ‘top concoursen ’ van de wereld: CHIO Aken in Duitsland, CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ in het Canadese Calgary en CHI Geneva in Zwitserland, de thuisbasis van Rolex.

Wat een prachtige wedstrijd en wat een sfeer. Het publiek had zich geen mooiere afsluiting van het 50-jarig jubileum van Indoor Brabant kunnen wensen: Drie Nederlanders in de zevenkoppige barrage van de Rolex Grand Prix op Indoor Brabant en zij vormden ook de volledig Nederlandse top drie in de uitslag. VDL-ruiter Leopold van Asten en VDL Groep Zidane N.O.P. vlogen letterlijk naar de overwinning.

Vandaag werd bekend gemaakt dat Indoor Brabant zich aansluit bij de prestigieuze Rolex Grand Slam of Show Jumping. Hiermee is Indoor Brabant het vierde evenement in deze Grand Slam naast de drie ‘groten’ van de wereld: CHIO Aken in Duitsland, CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ in het Canadese Calgary en CHI Geneva in Zwitserland, de thuisbasis van Rolex.

De zondagmorgen stond in het teken van nationale springwedstrijden. De Piet Raijmakers Prijs ging naar Bo Dictus en haar pony Kelvin (v Krimh Ox).  Fleur Caris werd tweede met de merrie Salsa (v Okkie Trooi), voor  Britt Van Rijsewijk met Orchid´s Tigersun (v Kantje´s Carlando).

Op zaterdagavond kon het publiek genieten van drie verschillende dressuurrubrieken maar met één gemene deler: de Kür op Muziek. De eerste rubriek, een wedstrijd voor pony’s op Z2-niveau werd gewonnen door Lauren Neville met haar negenjarige pony Morning Sky.

De hoofdrubriek van zaterdagavond, de Audi Prijs, werd overtuigend gewonnen door de Ierse ruiter Bertram Allen en de 13-jarige Oldenburge ruin Quiet Easy 4 (Quidam's Rubin x Zapateado).

Traditioneel begint de zaterdagavond van Indoor Brabant met de Van Schijndel Bouwgroep Indoor Derby. Een altijd spectaculaire wedstrijd met hindernissen in de hoofdpiste in de Brabanthal en in de paddock. Dat vraagt kracht en uithoudingsvermogen van een paard.

De NAB Bliksembeveiliging Prijs, een Tabel A direct op tijd met hindernissen tot 1.40m, werd een Franse aangelegenheid. Er kwamen 16 ruiters aan de start waarvan er 7 foutloos wisten te blijven.

Dressuurlegende Parzival van Adelinde Cornelissen nam vanmiddag afscheid van het publiek. Zittend op haar zo geliefde paard bedankte Adelinde Parzival en iedereen die hebben bijgedragen aan zijn carriere: “Het mooiste is de weg die we samen hebben afgelegd. ´Teamwork makes the dream work'.”

Met een fantastische Kür heeft Hans Peter Minderhoud met Glock´s Flirt vanmiddag de FEI World Cup Dressage Freestyle presented by Roelofsen Horse Trucks gewonnen. Voor volle tribunes van de Brabanthallen scoorde Minderhoud 84.890% en bleef daarmee favoriet Isabell Werth (83.300%) met Emilio 107 voor en werd beloond met een staande ovatie.

In de Peelhal werden twee spannende rubrieken voor ponyruitertjes verreden. De eerste rubriek (ABC-L) telde 15 deelnemers en 11 mochten terugkomen voor de barrage. Uiteindelijk was het Evi Peemen die in de allersnelste tijd, 31.13, over het parcours vloog met haar pony Vive la Vie’s Gompie.