MENU

Laatste nieuws

Het is helaas al weer voorbij….
Indoor Brabant bedankt al haar bezoekers, ruiters, sponsoren en medewerkers voor een fantastische editie.

Schröder en Houtzager plaatsen zich voor wereldbeker finale
Zowel Gerco Schröder als Marc Houtzager hebben de laatste strohalm gegrepen om zich te plaatsen voor de wereldbeker finale, eind volgende maand in het Zweedse Gothenburg. Schröder deed dat door zich net als Houtzager te plaatsen voor de barrage van de laatste kwalificatiewedstrijd van het seizoen, die voor een bijna uitverkochte hal als afsluiting van Indoor Brabant werd verreden.

Adelinde Cornelissen wint Wereldbekerkwalificatie
In de wereldbeker kwalificatiewedstrijd voor dressuurruiters, de Reem Acra FEI World Cup Dressage Freestyle, die op zaterdagmiddag voor volle tribunes werd verreden, ontliepen Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival en Edward Gal met Glock’s Undercover elkaar opnieuw verschrikkelijk weinig. Cornelissen won nipt, voor Gal en de Duitse Isabell Werth eindigde als derde met Don Johnson.

Anky van Grunsven bestuurslid van Indoor Brabant
Tijdens de afsluitende persconferentie Indoor Brabant 2013 kwam voorzitter Gerrit Jan Swinkels met een verrassende mededeling. “Als voorzitter van Indoor Brabant heb ik nog een mededeling. Een mededeling die mij en mijn mede bestuursleden met trots vervuld. Ik kan u mededelen dat Anky van Grunsven de eerst komende bestuursvergadering van de stichting Internationaal Indoor Concours Hippique Indoor Brabant als bestuurslid gaat mee maken. Anky heeft onlangs aan gegeven dat zij naast het nastreven van haar sportieve ambities nu ook tijd krijgt voor leuke dingen en dat zij haar bestuursfunctie van ons evenement als zodanig beschouwd.

Op zondagmiddag net voor aanvang van de wereldbekerwedstrijd werd de Paardensportman van het Jaar gehuldigd. Dit jaar werd de titel toegekend aan een echtpaar: Ellen en Ivo Campagne.

Van der Vleuten maakt Brabant trots
De Brabantse bezoekers van de Ricoh Grote Prijs konden op zaterdagavond trots naar huis. Maikel van der Vleuten paakte met Kisby (v. Kaiserwind) de hoofdprijs van 15.000 euro en gaf zo achte geduchte concurrenten het nakijken.

Girl power bij de Indoor Derby
De Zwitserse amazone Janika Sprunger won op zaterdagavond de spectaculaire Indoor Derby/Van Schijndel Bouwgroep Prijs met haar paard JL’s Komparse (v. Kolibri).

Presentatie Rabo Talententeam 2013 bij Indoor Brabant
Vanmiddag presenteerde de Koninklijke Hippische Sportfederatie (KNHS) in de hoofdpiste van Indoor Brabant de veertien ruiters en amazones die dit jaar zijn opgenomen in het Rabo Talententeam. Hendrik-Jan Schuttert, Talent van het Jaar 2012, hoort opnieuw tot het keurkorps en krijgt voor het eerst gezelschap van zijn broer Frank. Nieuw in het team zijn de in Engeland woonachtige eventing-amazone Althea Bleekman en dressuuramazone Dinja van Liere uit Kapelle. De meest talentvolle jonge ruiters krijgen hiermee van de Rabobank de maximale ondersteuning om zich te ontwikkelen naar de wereldtop.

Sjef Janssen onderscheiden met gouden KNHS-speld
Sjef Janssen is vandaag tijdens Indoor Brabant onderscheiden met de gouden KNHS-speld. Voorafgaande aan het afscheid van Salinero ontving de voormalig dressuurbondscoach deze onderscheiding voor zijn enorme verdiensten voor de Nederlandse sport en de dressuur in het bijzonder. Janssen is de ontdekker van Salinero en trainde gedurende zijn hele loopbaan de combinatie Van Grunsven – Salinero.

Definitief afscheid van Salinero
Zaterdagmiddag was het dan echt zover, het definitieve afscheid van Salinero. Op de klanken van Wibi Soerjadi’s ‘Dance of Devotion’ toonde de combinatie nog een keer haar talent, waarna een emotionele toespraak volgde van Anky van Grunsven, die haar paard bedankte voor alle jaren dienst. Tenslotte werd de succesvolle combinatie voor de laatste keer uitgezwaaid door het publiek met de eerder door de organisatie uitgereikte witte zakdoekjes.

Na de laatste kwalificatie in ‘s-Hertogenbosch, Indoor Brabant, hebben zich de volgende ruiters van de Western European League gekwalificeerd voor de Reem Acra FEI World Cup Dressage Finale in Gothenburg, 24-28 april: