MENU

Laatste nieuws

Springruiter Maikel van der Vleuten is vanmiddag tijdens het internationale paardensportconcours Jumping Amsterdam uitgeroepen tot de meest talentvolle ruiter van het jaar 2010. Het is voor de 22-jarige ruiter uit Mierlo de tweede keer in zijn sportcarrière dat hij deze titel toebedeeld krijgt.

Maar liefst 16 combinaties wisten de wereldbeker kwalificatie voor springruiters op Indoor Brabant foutloos te overwinnen. Daaronder vijf Nederlanders, die in de beslissingen brengende barrage geen hoofdrol wisten te spelen. Piet Raijmakers jr. (Asten) bewees met Van Schijndel’s Rascin in de voetsporen van zijn vader te kunnen gaan treden door vijfde te worden. Hij eindigde net voor Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS.

De organisatie van Indoor Brabant kan terugkijken op een zeer geslaagd, sfeervol, emotioneel en sportief topevenement. Volle tribunes zagen de Nederlandse dressuurruiters de eerste drie plaatsen innemen in de 25e Wereldbekerfinale dressuur. Edward Gal werd uitgeroepen tot Ruiter van het Jaar, de Zweed Rolf-Göran Bengtsson won op spectaculaire wijze de wereldbekerkwalificatie en, last but not least, het emotionele afscheid van Piet Raijmakers Senior. De afscheidsceremonie van Piet werd afgesloten met een drankje voor alle aanwezigen aangeboden door zijn sponsor Van Schijndel. Een feestelijk einde van vier dagen topsport. Volgend jaar wordt Indoor Brabant gehouden van 24 t/m 27 maart. Graag tot zien in 2011!!
Beddenfabrikant Swiss Sense wordt met ingang van 2011 één van de hoofdsponsoren van Indoor Brabant, het internationale Concours Hippique in Den Bosch. Hiermee sluit Swiss Sense zich aan bij de andere hoofdsponsoren van het evenement Rabobank, Ricoh en BMC.

“De sponsoring door Ricoh van Indoor Brabant is vanuit waardering voor dit prachtige sportevenement, maar ook doordat Ricoh zeer nauw betrokken is bij onze regio. Elk jaar kijken we uit naar deze vier dagen topsport,” aldus Carol Dona (foto), president en CEO van Ricoh Nederland. Ricoh is vanaf het begin in 1986, bij de wereldbeker dressuur betrokken.
Jaap Werners (Meppel) werd verkozen tot Paardensportman van het Jaar 2009 vanwege zijn enorme inzet en verdiensten op diverse terreinen van het hippische pallet. Hij vervulde vele posities een enorm scala aan posities: stamboeksecretaris van de stichting NDR, voorzitter van de UTV, voorzitter van de KWPN keuringscommissie, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Landelijke Rijverenigingen en Ponyclubs, vice-voorzitter van de KNHS, bestuurder van de Sectorraad Paarden. Werners was ook actief als speaker, veilingmeester, jurylid van tuigpaarden en merries. Kortom, Jaap Werners is een multifunctioneel inzetbare persoonlijkheid.
Met in totaal 45.000 Zwitserse franken te verdelen en een topdeelnemersveld van 42 starts, werd het gisteravond behoorlijk serieus in de Gemeente ‘s-Hertogenbosch Prijs. De aanvoerder van de wereldbeker tussenstand, de Zwitser Pius Schwizer maakte meteen zijn vorm duidelijk. Hij was niet een beetje sneller dan nummer twee, Harrie Smolders, maar zelfs twee hele seconden. Pius Schwizer had voor deze gelegenheid de Belgisch gefokte Ulysse (v. Nonstop) gezadeld.
De Brabanthallen in Den Bosch waren donderdag 25 maart het decor van de laatste kwalificatiewedstrijd van de KNHS-BMC Para-Equestrian Cup 2010. Met de prestaties in deze wedstrijd op Indoor Brabant werd bekend dat Frank Hosmar (Haarle) en Ellen van den Berg (Uden) als laatste twee deelnemers toegevoegd worden aan de startlijst voor de finale op het CHIO in Rotterdam.

Vanmiddag werd op Indoor Brabant het Rabo Talententeam 2010 gepresenteerd. Maar liefst elf talenten, waarvan zes nieuwe gezichten, uit de disciplines dressuur, springen en eventing maken deel uit van het Rabo Talententeam 2010. Dit team wordt jaarlijks samengesteld door de bondscoaches jeugd en senioren van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Alleen de allerbeste paardensporttalenten van Nederland komen hiervoor in aanmerking.

De afsluiting van de editie Indoor Brabant 2010 stond in het teken van het afscheid van Piet Raijmakers (Asten). De ruiter met een ongelooflijke staat van dienst heeft de teugels overgegeven aan zijn beide zoons Piet en Joep en gaat zich vanaf nu bezighouden met andere zaken dan het rijden van wedstrijden.

In de Grand Prix, het eerste onderdeel van de wereldbeker finale dressuur, waarvan de uitslag bepalend is voor de startvolgorde van de alles beslissende Kür op muziek op zaterdagmiddag, bleken de drie Nederlandse deelnemers een echt supertrio te vormen. Adelinde Cornelissen (Beilen) won met Jerich Parzival, voor Edward Gal (Harskamp) met de onverslaanbaar geachte Moorlands Totilas, terwijl Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) en Hunter Douglas Sunrise boven zichzelf uitstegen en derde werden.

DEN BOSCH (KNHS) – Nadat Edward Gal (Harskam) en zijn gitzwarte Moorlands Totilas hun Kür hadden beëindigd barstte een ovationeel applaus los. De stampvolle hal waarin de 25ste editie van de wereldbeker finale werd verreden trilde op zijn grondvesten, zoals hoogspanningskabels dat in een orkaan kunnen. Het dak ging eraf en volledig terecht, want het Nederlandse superduo had een topprestatie neergezet. Moorlands Totilas en Edward Gal wonnen de lustrum editie van de wereldbeker dressuur met een score van 89.800%.