MENU

Laatste nieuws

De Wereldruiterspelen in Normandië zijn een uniek succes geworden voor de Nederlandse ruiters. Nooit eerder presteerde de Nederlandse afvaardiging zo goed. Een totaal van 18 medailles kwam in handen van de Ruiters In Oranje. Met deze hoeveelheid medailles wint Nederland niet het medailleklassement, maar wint wel de meeste medailles van alle landen. Een unieke prestatie. Indoor Brabant feliciteert alle Nederlandse deelnemers van harte met dit geweldige resultaat.

Succesvol Indoor Brabant
Het waren weer vier geweldige dagen. Topsport, spectaculaire en ontroerende shows, Brabantse gezelligheid en speciale momenten. We kunnen terugkijken op een prachtig evenement met een spannende afsluiting waar het publiek op het puntje van hun stoel de Fransman Kevin Staut de Rolex Grand Prix zag winnen. In totaal bezochten ruim 60.000 paardensportliefhebbers Indoor Brabant. We willen iedereen bedanken die aan het succes van deze editie hebben bijgedragen, het publiek, de sponsoren, de vrijwilligers en alle medewerkers. We hopen iedereen weer van 12 tot en met 15 maart 2015 te zien!
Kevin Staut wint Rolex Grand Prix
Slechts vijf ruiters wisten de opgave van parcoursbouwer Louis Konickx in de Grote Prijs van Indoor Brabant foutloos te overwinnen. Konickx had dan ook op een uiterst delicate wijze de hindernissen in de Bossche Brabant hallen opgesteld voor de Rolex Grand Prix, met een totaal prijzengeld van 350.000 euro. In een zinderende barrage bleek de oud-Europees kampioen uit Frankrijk Kevin Staut met de in Nederland gefokte merrie Silvana (Corland x Widor) een honderdste van een seconde sneller dan de Duitser Marco Kutscher met Cornet's Cristallo. Dat verschil in tijd betekende ook een gat van 17.500 in euro's; Staut kreeg 87.500 van de hoofdsponsor Rolex en Kutscher 70.000 euro. De derde plaats was voor de enige dame in het gezelschap, de Française Pénélope Leprevost met Nice Stephanie. Albert Voorn was met Tobalio de beste Nederlander op de 12de plaats.

Jessica Kürten wint Liliane Fonds Prijs
De Ierse amazone Jessica Kürten mocht de eerste prijs in ontvangst nemen in de Liliane Fonds Prijs die zij won met de KWPN hengst Arezzo VDL (v. Chin Chin). De volgende plaatsen waren voor Nederland: Albert Zoer eiste de tweede plek voor zichzelf op met Abra Kadabra (KWPN, v. Vancouver) en Sjaak Sleiderink, die op een geslaagd evenement kan terugkijken, eindigde op de derde plek met W Zarah (KWPN, v. Rubert R).

Springgeweld tijdens Rabobank Prijs
Maar liefst 41 ponyruiters streden op zondagochtend om de Rabobank Prijs in de klasse DE-M, DE-Z en DE-ZZ.  Deze pony rubriek staat altijd garant voor snelheid en spectakel en de jongens en meisjes gingen er dan ook voor.

Simon Delestre de sterkste in de Audi Prijs
Spannender kan een wedstrijd haast niet zijn. De barrage telde 14 deelnemers en elke ruiter was weer sneller dan de vorige. De ontknoping kwam pas toen de laatste ruiter in de ring kwam, Simon Delestre die bekend staat om zijn snelle ritten.

Paardensportman van het Jaar 2013
Op zaterdagavond werd de onlangs overleden oud voorzitter van Indoor Brabant, Martien van den Heuvel postuum benoemd tot Paardensportman van het Jaar 2013. Zijn vrouw Riek nam samen met kinderen en kleinkinderen het Zilveren Paard in ontvangst.

Overwinning Indoor Derby naar Qatar
Hij bleef als enige foutloos in Van Schijndel Bouwgroep Indoor Derby, Hamad Ali Mohamed A Al Attiyah uit Qatar. Hij had al vroeg in de wedstrijd een snelle tijd neergezet met Levicci en het leek erop dat het nog een hele toer zou zijn om dit resultaat te evenaren of te verbeteren.

Gerco Schröder snelste in Borek Prijs
Indoor Brabant Ruiter van het Jaar Gerco Schröder had veruit de snelste foutloze rit in de Borek Prijs met de NRPS merrie Zamora (v. Quasimodo). De combinatie zette een tijd neer van 59.72 seconden.

Gal E-Glocks Undercover-DENB14L2109AIn de laatste Reem Acra FEI World Cup Dressage kwalifictie ging de overwinning naar Edward Gal met de zwarte Glock's Undercover. Gal reed met de van Ferro afstammende ruin een briljante Kür, waarin geen sprake was van spanning.

Werth I-Harmonie278-DENB14L2103ADe top vijf van de uitslag van de Brabanthallen Prijs, de CDI4* Grand Prix Kür op Muziek was bijna gelijk aan de uitslag van de Grand Prix die vrijdagochtend werd verreden. Winnaar Isabell Werth liet verrassende elementen in haar Kür zien waardoor ze het publiek even op het verkeerde been bleek te zetten.

Sprunger J-DENB14L1947De 26-jarige Janika Sprunger uit Zwitserland was vanavond de snelste in de ’s-Hertogenbosch Prijs, in de tabel 1m50 met winning round. Een ongekend spannende wedstrijd waarin gestreden werd op het scherpst van de snede en het publiek helemaal uit zijn dak ging.