MENU

Laatste nieuws

De Amerikaanse springruiters wonnen in de eerste negen jaar van de wereldbeker finale maar liefst acht maal. Daarna wilde het niet meer lukken. Het duurde een kwart eeuw voordat een Amerikaan weer een World Cup wisten te veroveren. De 53-jarige Rich Fellers, één van de oudste deelnemers in het veld, was met het oudste paard, de 16-jarige Flexible, in een zinderende barrage de Zwitser Steve Guerdat met Nino des Buissonnets te snel af. De Zwitser Pius Schwizer, die na twee wedstrijden aan de leiding ging, eindigde met Carlina als derde.

Rabobank Nederland verlengde tijdens Indoor Brabant de sponsoring met de Koninklijke Nerderlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) voor de periode 2013-2016. De bank is al tien jaar hoofdsponser van de paardensport. Centraal in de samenwerking staan de ondersteuning van de internationale teams en het Rabo Talentenplan. De Rabo Foundation verlengde onlangs al de ondersteuning van de ruiters en menners met een beperking met vijf jaar.
Vanmiddag werd op Indoor Brabant het Rabo Talententeam 2012 gepresenteerd. Maar liefst twaalf talenten, waarvan zeven nieuwe gezichten, uit de Olympische disciplines dressuur, springen en eventing maken deel uit van dit Rabo Talententeam 2012. Het team wordt jaarlijks samengesteld door de bondscoaches jeugd en senioren van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Alleen de allerbeste paardensporttalenten van Nederland komen hiervoor in aanmerking.

Marc Houtzager zorgde voor een formidabele ontknoping in de Grote Prijs. Zes dagen nadat hij met Sterrehof’s Voltaire de Grote Prijs van Hardelot won, schreef hij tijdens Indoor Brabant de Grote Prijs op zijn naam met Sterrehof’s Opium (v. Polydor).

Lorraine van den Brink won gisteren met overmacht de Rabobank Future Cup. De Tielse amazone stond met Orlandus (v. Juventus) bijna 3% procent los van de nummers twee, Katja Gevers en Thriller (v. Gribaldi). De juryleden plaatsen van den Brink unaniem op de eerste plaats, met een totaalscore van 70.39%. ‚ÄėIk was vooral heel blij met de piaffe-passagetour en dit was pas onze tweede Future Test.‚Äô

Donderdag wonnen zij ook al de Stoeterij Sterrehof Prijs en vanavond gingen Henk van de Pol en Chesterfield vol gas om ook de spectaculaire Indoor Derby, de Van Schijndel Bouwgroep Prijs, op hun naam te schrijven. Deze wedstrijd bestaat uit een parcours verdeeld over twee pistes en is inmiddels tot een vast onderdeel van het zaterdagavondprogramma uitgegroeid. Henk van de Pol en Chestfield waren de enigen die foutloos wisten te blijven. Snelste combinatie met vier strafpunten was Leopold van Asten met VDL Groep Amelie. De Olympisch kampioen, de Canadees Eric Lamaze, eindigde op de derde plaats met Wang Chung M2s.
In de Reem Acra FEI wereldbeker finale, die zaterdagmiddag in de met 9.500 toeschouwers tot de laatste plaats bezette Brabanthallen werd verreden, bleken Adelinde Cornelissen (Nijkerk) en Jerich Parzival opnieuw de sterkste. Zij versloegen de Duitse Helen Langehanenberg met Damon Hill en Valentina Truppa met Eremo del Castegno. Hans Peter Minderhoud (Harskamp) legde met Glock’s Tango beslag op de zesde plaats en Jenny Schreven (Weert) eindigde met Krawall als elfde.

HKH Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven brachten deze middag een bezoek aan Indoor Brabant. Pieter van Vollenhoven is ere-president van Indoor Brabant. Zij woonden een deel van de finale Reem Acra FEI World Cup Dressuur bij en werden ontvangen door de president van Indoor Brabant, Gerrit-Jan Swinkels.
De tweede ronde van de Rolex FEI World Cup Jumping Final werd gewonnen door de Duitse springruiter Philipp Weishaupt met Monte Bellini. De tweede plaats was voor de Zwitser Pius Schwizer met Carlina die met dit resultaat de leiding heeft genomen in het tussenklassement. Harrie Smolders (Lage Mierde) is met de voorlopige negende plaats de beste Nederlander.

Voorzitter van het CHIO Rotterdam Frans Lavooij is tijdens Indoor Brabant uitgeroepen tot Paardensportman van het Jaar 2011. Lavooij kreeg deze eretitel voor zijn enorme inspanningen om het CHIO Rotterdam, één van de klassiekers in de mondiale hippische sport, terug te brengen waar het hoort.
De bekende paardensportfotograaf en hippisch journalist Jacob Melissen uit het Drentse Pesse is op vrijdag 20 april 2012 tijdens Indoor Brabant benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Melissen ontving deze Koninklijke Onderscheiding uit handen van de Burgemeester van Hoogeveen, de heer Loohuis, vanwege zijn vele verdiensten voor de paardensport en de paardenfokkerij. Melissen is al vele jaren betrokken bij de perspublicaties van de KNHS.
Het had er even alle schijn van dat het tv programma Ren je rot naar Indoor Brabant was gekomen. Ruim 300 kinderen, groep 6, 7 en 8 van bassisscholen uit Den Bosch en Rosmalen deden mee aan een kennis quiz van PaardenLeren die in de losrijpiste werd gehouden.