Gaat Weishaupt zijn slag slaan in Genève?

De Rolex Grand Slam of Show Jumping gaat de volgende ronde in: ‘s werelds beste ruiters reizen af naar de oevers van het Meer van Genève voor de laatste ‘major’ van het jaar (7-10 december) om weer de grootste uitdaging van de hippische sport aan te gaan.

Sinds de eerste editie in 1926, staat CHI Genève synoniem voor springsport op het allerhoogste niveau en traditie. De namen van de winnaars van de fameuze Rolex Grand Prix zullen nooit vergeten worden.

Vorig jaar schreef een Braziliaanse ruiter geschiedenis in Genève: Pedro Veniss wist toen de internationale super sterren te verslaan met zijn toppaard Quabri de l’Isle en vierde zijn eerste ‘major’ overwinning in de Palexpo, de grootste indoor arena van de wereld. “Het is geweldig, het is mijn grootste prestatie ooit,” zo beschreef de 34-jarige Veniss zijn uitstekende optreden van een jaar geleden, die “een kinderdroom deed uitkomen”.

Maar, onlangs kwam de naam van een jonge Duitse ruiter in het nieuws in verband met de Rolex Grand Slam of Show Jumping: in september won Philipp Weishaupt de Grote Prijs van CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ 2017 en zal in Genèva dus de mogelijkheid hebben de bonus te winning. Een bekend scenario voor de 32-jarige. Hij won ook de Rolex Grand Prix van Aken in 2016. Toen slaagde hij er niet in om de Grand Slam bonus te pakken omdat hij geen van de volgende ‘majors’ wist te winnen. Maar dat gaat nu veranderen: “Het feit dat ik nu twee outdoor ‘majors’ heb kunnen winnen heeft mij ertoe aangezet om ook de twee indoor ‘majors’ te winnen. Het zal moeilijk zijn, maar ik ga mij hier volledig voor inzetten,” verzekerde Philipp Weishaupt. Als hij erin slaagt om te winnen in Genève zal hij in Nederland tijdens The Dutch Masters in maart 2018 voor de Grand Slam titel rijden.

Alle ogen zullen dus gericht zijn op Philipp Weishaupt wanneer hij de arena betreedt tijdens de Rolex Grand Prix op 10 december. Maar hij is niet de enige waar het publiek op zal letten. Grégory Wathelet uit België won the Rolex Grand Prix van Aken in juli en kan in Genève de 250.000 euro bonus verdienen voor het winnen van twee ‘majors’ in één Grand Slam cyclus. En niet te vergeten de favoriet van het publiek, Steve Guerdat: de Zwitserse Olympische kampioen heeft de ‘major’ van Genève al drie keer gewonnen, de laatste keer was in 2015. Hij zal zonder twijfel alles proberen om weer op de lijst van winnaars te staan. Wie zal er geschiedenis schrijven tijdens de CHI van Genève in 2017?

Meer informatie
Rolex Grand Slam of Show Jumping
CHI Geneva
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
ticketpartner: logo sponsor eventim