Skip to main content

Gert Bolmer wint BMC Prijs

De Brabanthallen in Den Bosch waren donderdag 25 maart het decor van de laatste kwalificatiewedstrijd van de KNHS-BMC Para-Equestrian Cup 2010. Met de prestaties in deze wedstrijd op Indoor Brabant werd bekend dat Frank Hosmar (Haarle) en Ellen van den Berg (Uden) als laatste twee deelnemers toegevoegd worden aan de startlijst voor de finale op het CHIO in Rotterdam.

De kwalificatierubriek in Den Bosch werd gewonnen door de 26-jarige Gert Bolmer uit Den Ham. Door een blessure van zijn troef Triumph (v. Voltaire) moest Bolmer onverwachts omschakelen en de hengst Ravel (v. Ramires) uitbrengen. ‘ Voor Ravel en mij was dit pas de derde wedstrijd. Ik had nooit verwacht dat we zouden winnen, met losrijden was hij erg gespannen. Gelukkig kon ik er in de proef goed aan rijden en kwam de muziek mooi uit. In Grade II is het galoponderdeel niet verplicht, maar we hebben dit wel getoond. Hierdoor gaat de waardering voor de moeilijkheidsgraad flink omhoog.’ Ook de hoge artistieke scores, respectievelijk 74% en 72%, leverden Gert Bolmer en Ravel het winnende eindpercentage van 69,166% op. De Overijsselse ruiter verdiende op Jumping Amsterdam al een startbewijs voor de finale. ‘Ik weet nog niet of ik Triumph of Ravel start in Rotterdam’, zegt Gert Bolmer na afloop. De tweede prijs werd gewonnen door de 23-jarige Sanne Voets uit Berghem met Vedet Pb (v. Florestan I). De amazone bracht de achtjarige ruin uit in de kür op muziek op Grade IV niveau en behaalde een eindscore van 68,333%. Ook Voets was al eerder verzekerd van een startplaats voor de finale. Voor Frank Hosmar (Haarle) met Tiesto (v. Jazz) en Ellen van den Berg (Uden) met Syclon (v. Remondo) werden de startplaatsen voor Rotterdam pas in Den Bosch verdiend, met een derde en vierde plaats in de uitslag van de laatste kwalificatiewedstrijd.

‘Voor de deelnemers aan de competitie is het een geweldige ervaring om aan de start te kunnen komen op deze grote en aansprekende evenementen,’ zegt bondscoach Jeannette Wolfs.’ Je merkt dat het niveau van de combinaties gaandeweg stijgt. Niet alleen leren de ruiters en amazones omgaan met wedstrijddruk en -spanning, maar ook de paarden krijgen de gelegenheid om te leren presteren in de entourage van een internationaal concours. Dit is erg belangrijk in de aanloop richting de Wereldruiterspelen in Kentucky.’ Welke vier combinaties daar gaan strijden om de mondiale titels? ‘Daar is nu nog niks van te zeggen, de top ligt dicht bij elkaar. De komende tijd zijn bijvoorbeeld de finale van de KNHS-BMC Para-Equestrian Cup in Rotterdam, de internationale wedstrijd in Moorsele (België) en het Nederlands kampioenschap in De Steeg belangrijke meetmomenten om de vorm van de kaderleden te testen.’