Rolf-G

Maar liefst 16 combinaties wisten de wereldbeker kwalificatie voor springruiters op Indoor Brabant foutloos te overwinnen. Daaronder vijf Nederlanders, die in de beslissingen brengende barrage geen hoofdrol wisten te spelen. Piet Raijmakers jr. (Asten) bewees met Van Schijndel’s Rascin in de voetsporen van zijn vader te kunnen gaan treden door vijfde te worden. Hij eindigde net voor Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS.

Piet Raijmakers jr. moest vrij vroeg in het grote barrageveld van start en vroeg van de goedgekeurde dekhengst Van Schijndel’s Rascin een hoog basistempo zonder extreem hard te gaan. “Ik wilde een vlot foutloos rondje rijden om daarmee alle ruiters de na mij kwamen onder druk te zetten. Uiteindelijk waren er vier sneller, maar die staan dan ook allemaal in de top tien van de wereld. Daarnaast staan er velen achter mij die onder druk van de goede tijd die ik realiseerde zijn bezweken. Ik ben ongelooflijk tevreden met deze prestatie en ga mij vanaf nu richten op het buitenseizoen. Of Kentucky voor mij een serieuze optie is durf ik te betwijfelen, maar ik ben tot het uiterste gemotiveerd om in de landenwedstijden goed te presteren, waardoor ik mij in de kijker van de bondscoach kan rijden”, vertelde een uiterst blije Piet junior. De eerste amazone die probeerde de snelste tijd neer te zetten was de Ierse Jessica Kürten met Castle Forbes Libertina, die Libero H als vader heeft. De blond gelokte amazone reed het parcours als een razende rond. Ze ging als de brandweer. Verschillende combinaties daarna ondernamen pogingen om de in de buurt van de door haar gerealiseerde tijd te komen, maar bleven op een seconde of meer steken. Tot de Zweed Rolf-Göran Bengtsson met de Holsteiner hengst Casall la Silla binnenreed. Natuurlijk galoppeerde Bengtsson snel, maar de meeste tijd wist de Zweed te winnen in de wendingen, die hij uiterst kort draaide. De laatste lijn was spectaculair, mede door de ene ophouding, maar toch dook hij een eind onder de tijd van de Ierse.

De Europese Leauge van de World Cup werd winnend afgesloten door Jessica Kürten, die negen punten voorsprong heeft op Marco Kutscher. Pius Schwizer staat derde, voor Edwina Alexander. Eric van der Vleuten is met een tiende plaats de beste Nederlander. Op dit moment weet hij nog niet zeker of hij naar de finale gaat. Bijna alle punten verdiende hij met VDL Groep Tomboy, het paard dat hij begin dit jaar verkocht. “Ik wil er even rustig over nadenken en dan mijn beslissing nemen. De kans dat ik niet ga is op dit moment groter dan de kans dat ik wel ga”, aldus Van der Vleuten, die maandag definitief beslist. Albert Zoer (Echten) staat op de 21ste plek van de Europese League en dat is twee plaatsen hoger dan Harrie Smolders. Vanuit de Europese League mogen 18 combinaties naar de finale in Genève. Daardoor zou de Nederlandse inbreng in deze finale wel eens uiterst beperkt kunnen zijn.
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim