Nieuw Rabo Talententeam gepresenteerd tijdens Indoor Brabant

Vanmiddag werd op Indoor Brabant het nieuwe Rabo Talententeam gepresenteerd. In het Rabo Talententeam, dat vier nieuwe gezichten kent, zijn talenten uit de disciplines dressuur, springen en eventing opgenomen. Het team wordt jaarlijks samengesteld door de bondscoaches jeugd en senioren van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Alleen de meest talentvolle en succesvolle paardensporters van Nederland komen hiervoor in aanmerking.

In totaal zijn er twaalf talenten geselecteerd voor dit jonge ‘keurkorps’ en daarmee lijkt de selectieprocedure nog even streng te zijn als voorgaande jaren. De nieuwkomers dit jaar zijn in de dressuursport Daniëlle Heijkoop (Rotterdam) en in de eventingsport Elaine Pen (Voorschoten), terwijl bij de jonge springruiters Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) en Aniek Poels (Swolgen) debuteren. Maikel van der Vleuten, dit jaar voor de tweede maal verkozen tot Rabo Talent van het Jaar, Diederik van Silfhout en Lotje Schoots zijn ook dit jaar de meest ervaren Rabo Talententeamleden. Samen met Angela Krooswijk, Hendrik-Jan Schuttert, Sjaak Sleiderink, Nienke van Roekel en Bobbie Bary maakten zij al eerder deel uit van het team.

Voor de talenten betekent opname in het team een erkenning en waardering van hun talent en inzet. De KNHS bondscoaches spreken hiermee een groot vertrouwen uit in hun toekomst. Zij zijn op dit moment de meest succesvolle sporters in hun discipline en leeftijdscategorie en daarmee de ambassadeurs van het Rabo Talentenplan. Daarnaast zijn de prestaties en ontwikkeling van de leden van het Rabo Talententeam erg belangrijk voor de paardensport omdat de toewijzing van subsidies door NOC*NSF mede wordt bepaald door de prestaties van deze groep en hun doorstroom naar de top van de senioren.

(bron: KNHS)
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim