Denis Lynch wint Wereldbekerkwalificatie Indoor Brabant

Met zijn zege in de wereldbeker kwalificatiewedstrijd voor springruiters verstoorde de Ier Denis Lynch de droom dat ook deze wedstrijd door een Nederlander gewonnen kon worden. Albert Zoer (Echten) won met Sam twee wedstrijden, Eric van der Vleuten (Mierlo) schreef met VDL Groep Cannelina op zaterdagavond de Derby op zijn naam, nadat eerder die dag zijn zoon en Rabo Talent van het Jaar Maikel met VDL Groep Sapphire B een wedstrijd op zijn naam schreef. Op vrijdag won Piet Raijmakers jr. (Asten) met Van Schijndel’s Chanelly een wedstrijd, terwijl Marcus Ehning op die vrijdag voor de eerste – en tot de zege van Lynch – enige buitenlandse overwinning had weten te zorgen. Dat lag niet aan een zwak deelnemersveld, want Indoor Brabant had ook dit jaar weer de mondiale top van de springsport, mede dankzij een royaal gevulde prijzenpot, naar de Noord-Brabantse hoofdstad weten te lokken.

In het wereldbeker parcours zorgde Piet Raijmakers jr. met Van Schijndel’s Rascin (v. Ramiro) voor een daverende verrassing, door als eerste starter direct een foutloos parcours af te leggen. “Een parcours bouwen op dit niveau is razend moeilijk en achteraf kun je zeggen dat de driesprong net iets zwaarder had mogen zijn, maar met zoveel top combinaties is het bouwen van een parcours moeilijk”, aldus parcoursbouwer Louis Konickx. Toen halverwege het veld de teller van het aantal foutloze parcoursen al richting tien begon op te lopen wist Konickx ook dat de beste combinaties nog moesten komen, waardoor het aantal barrageruiters in de richting van de twintig zou kunnen gaan. Uiteindelijk bleven 17 combinaties foutloos en in een zinderende barrage was het de Ier Denis Lynch die met Abbervail van het Dingeshof de snelste foutloze tijd noteerde.
Jeroen Dubbeldam (Weerselo) deed met de fantastisch springende BMC Van Grunsven Simon een uiterste poging de tijd van Lynch te verbeteren, maar kwam op de eindstreep drietiende tekort. Een voortreffelijke derde plek was er ook voor VDL Groep Utascha SFN met Eric van der Vleuten.

(bron: KNHS)
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim