Paardensportman van het Jaar 2013

Paardensportman van het Jaar 2013
Op zaterdagavond werd de onlangs overleden oud voorzitter van Indoor Brabant, Martien van den Heuvel postuum benoemd tot Paardensportman van het Jaar 2013. Zijn vrouw Riek nam samen met kinderen en kleinkinderen het Zilveren Paard in ontvangst.

Martien van den Heuvel was de hippische wereld met hart en ziel toegewijd. Martien werd voorzitter van Indoor Brabant, als opvolger van Jan van Oekel, en bleef streven om Indoor Brabant mondiaal op de kaart te zetten. Toen Indoor Brabant door de plots opkomende varkenspest op het allerlaatste moment moest worden afgelast nam hij zijn verantwoordelijkheid en zorgde er voor dat de continuïteit van dit evenement werd gewaarborgd.

Martien werd de eerste voorzitter van de KNHS en loodste deze jonge organisatie, waarvoor hij al zijn bestuurlijke ervaring nodig had, langs alle klippen die vaak onverwacht opdoken.
Toen Martien afscheid nam als voorzitter van de KNHS was er een boek voor nodig om de bescheiden Brabantse boerenzoon de eer te geven die hij verdiende. Dat boek droeg de titel "Met hart en Ziel". In dat boek werd een schets gegeven van een bevlogen mens, die tienduizenden kilometers per jaar aflegde om zijn sporters te huldigen op kampioenschappen. Met het overlijden van Martien van den Heuvel op 2 januari van dit jaar heeft hippisch Nederland één van haar trouwste en toegewijdste supporters verloren. Om niet te spreken over het gat dat zijn heengaan heeft geslagen in de familiaire kring.
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim