Kevin Staut wint Rolex Grand Prix

Kevin Staut wint Rolex Grand Prix
Slechts vijf ruiters wisten de opgave van parcoursbouwer Louis Konickx in de Grote Prijs van Indoor Brabant foutloos te overwinnen. Konickx had dan ook op een uiterst delicate wijze de hindernissen in de Bossche Brabant hallen opgesteld voor de Rolex Grand Prix, met een totaal prijzengeld van 350.000 euro. In een zinderende barrage bleek de oud-Europees kampioen uit Frankrijk Kevin Staut met de in Nederland gefokte merrie Silvana (Corland x Widor) een honderdste van een seconde sneller dan de Duitser Marco Kutscher met Cornet's Cristallo. Dat verschil in tijd betekende ook een gat van 17.500 in euro's; Staut kreeg 87.500 van de hoofdsponsor Rolex en Kutscher 70.000 euro. De derde plaats was voor de enige dame in het gezelschap, de Française Pénélope Leprevost met Nice Stephanie. Albert Voorn was met Tobalio de beste Nederlander op de 12de plaats.

Bondscoach Rob Ehrens kon de teleurstelling dat geen Nederlander was doorgedrongen tot de barrage relativeren. "Het was een wedstrijd waarin heel veel gebeurde en waarin drama een belangrijke rol speelde. Albert Voorn en Tobalio noteerden tijdens een spectaculaire rit dat ene foutje, net als Jur Vrieling met een fabelachtig springende VDL Zirocco Blue. Regerend Nederlands Kampioen bij de Young Riders Sjaak Sleiderink reed met Zhivago ook een hele goede ronde en kreeg een fout op de allerlaatste hindernis. Toch ben ik ongelooflijk blij met wat hij tijdens deze editie van Indoor Brabant liet zien. Zo boekte hij in de openingswedstrijd op vrijdag een zege, werd hij zaterdagavond vierde in de belangrijkste rubriek van de dag en stuurde hij nu de elfjarige zoon van No Limit schitterend rond over het loodzware parcours. Ik mag op wedstrijden een wildcard uitdelen van hoofdsponsor Rabobank en dan is het schitterend om te zien hoe ruiters daar volop van profiteren!", aldus Ehrens.

Op de vraag waar Marco Kutscher, die binnenkort zijn eigen springstal gaat beginnen, die ene honderdste van een seconde had verloren had de ruiter een klip en klaar antwoord: "Ik reed naar de laatste hindernis en dacht ineens dat ik een galopsprong meer moest maken. Toen ik dat deed realiseerde ik mij ook dat ik niet eentje meer, maar een galopsprong minder had moeten maken, maar toen had ik de verkeerde beslissing al genomen. Stom van mij".
Voor Staut was die ene ophouding van Kutscher de reden van winst. "Mijn paard Silvana heeft veel ervaring en is daarbij erg snel. Toch wilde ik niet alle risico's nemen. Op vrijdag verliet ik de ring met een minder goed gevoel. Omdat ik Silvana nu drie weken rust geef wilde ik haar met een goed gevoel die rust geven en besloot pas toen dat ik dit paard toch in de Grote Prijs wilde starten. Ik ben blij dat ik haar nu met een extreem goed gevoel die paar weken rust kan geven", aldus Staut.
Pénélope Leprevost had als eerste starter een goede tijd neergezet met Nice Stephanie. "We gingen best wel had in de barrage, maar ik kon de wendingen net niet scherp genoeg rijden", verklaarde ze haar derde plaats.

Foto: Kevin Staut met Joël Aeschlimann, Head of Sponsorship Rolex en show president Gerrit-Jan Swinkels
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim