Wie moeten we in de gaten houden in de Rolex Grand Prix van Aken?

Van 12 t/m 21 juli reizen paardensportliefhebbers van over de hele wereld naar Duitsland om een van de meest prestigieuze evenementen te bezoeken: het CHIO Aken. Het evenement presenteert de tweede Major, de Rolex Grand Prix, van het jaar waarin ‘s werelds beste ruiters een gooi zullen doen naar de overwinning.

De beste combinaties zullen in Aken in de piste verschijnen om de meest prestigieuze titel van de springsport te winnen. Maar enkele lijken gezien hun meest recente resultaten, hele goede papieren te hebben voor een overwinning in deze Rolex Major:

De Zweed Henrik von Eckermann, winnaar van de Major van The Dutch Masters in maart, en zijn indrukwekkende Toveks Mary Lou hebben een constant goede vorm laten zien. Ze wonnen onlangs de Rolex Grand Prix van de CHI Royal Windsor Horse Show. De super snelle combinatie vloog over de hindernissen in de barrage waarin 15 van de 20 beste ruiters deelnamen. Halverwege het buitenseizoen heeft Von Eckermann nog geen steek laten vallen en hij heeft goede hoop dat hij zijn cyclus in Aken kan voortzetten.

Daniel Bluman schreef geschiedenis bij het CSIO Roma Piazza di Siena, door als eerste Israelische ruiter ooit de Rolex Grand Prix te winnen. De moeilijke eerste ronde werd slechts door vier combinaties foutloos afgelegd en Daniel Bluman en zijn 11-jarige ruin Ladriano Z bleken onverslaanbaar in de barrage. De 29-jarige ruiter heeft zijn zinnen gezet op een volgende overwinning en zal er alles aan doen om een eerste Rolex Major titel te pakken.

Rolex Testimonee en held Eric Lamaze heeft dit seizoen een opmerkelijke vastberadenheid laten zien. Lamaze won vorige maand de PwC Cup tijdens de ‘National’ CSI5* presented by Rolex in Spruce Meadows, waar hij en zijn merrie Fine Lady 5 op prachtige wijze de barrage wisten te winnen. Twee dagen eerder won Lamaze ook de RBC Grand Prix of Canada presented by Rolex met zijn 13-jarige ruin Chacco Kid. Na deze recente successen zal de 51-jarige ruiter alles geven om de trofee te winnen bij het CHIO in Aken.

De legendarische Zwitserse ruiter en Rolex Testimonee, Steve Guerdat is ook in vorm dit seizoen na zijn success in Calgary, Canada. Met zijn jonge merrie Albfuehren's Bianca eindigde de Zwitser op de tweede plaats achter Lamaze in de RBC Grand Prix of Canada presented by Rolex. De huidige nummer 1 van de wereld won daarna de ‘Pan American’ Grand Prix met zijn 16-jarige ruin Venard de Ceris. Guerdat, die op de tweede plaats eindigde in de Rolex Grand Prix van The Dutch Masters 2019, hoopt in Aken een plaats hoger te eindigen.

De Ier Darragh Kenny is zeker ook een ruiter die in de gaten moet worden gehouden na zijn indrukwekkende overwinning in de Rolex Grand Prix tijdens Knokke Hippique met Balou du Reventon. Het was geen makkelijke overwinning voor de Ier want het ingewikkelde parcours van Uliano Vezzani, werd door slechts zes ruiters foutloos gesprongen. Kenny en zijn 13-jarige hengst bleken onverslaanbaar en hij zal na dit succes met de nodige verwachtingen naar Aken afreizen.
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim