Kent Farrington en Gazelle schrijven geschiedenis in de Rolex Grand Prix van CHIO Aken

De zon scheen uitbundig over de indrukwekkende arena van het CHIO Aken tijdens het hoogtepunt, de Rolex Grand Prix. Zeven combinaties wisten de barrage te bereiken en de beste ruiters ter wereld moesten het uitvechten. Het was tenslotte de Amerikaan Kent Farrington die met de eerste prijs aan de haal ging met zijn snelle merrie Gazelle. Ze stopten de klok op 43.98. Het bleef spannend tot de laatste ruiters, de Duitser Daniel Deusser, die de tijd van Farrington leek te gaan verbeteren, maar het bleek niet genoeg, hij kwam 0.37 seconden te kort en moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Je hebt altijd gezegd dat hier wilde winnen, hoe voelt het nu, nu het je gelukt is?
Elke ruiter wil hier winnen. Ik reed hier elke dag de piste uit en zag dan dat bord met winnaars hangen. Dan verbeeldde ik me dat mijn naam op dat bord zou staan, dus ik ben ontzettend blij dat ik heb gewonnen. Ik kan nog niet geloven dat het echt gebeurd is! Het CHIO Aken is een van de meest prestigieuze evenementen ter wereld, ik ben zo trots dat ik hier gewonnen heb.

Kun je iets zeggen over het parcours?
Ik vond het een typisch Aken parcours. De besten ter wereld komen hier, dus iedere proef die je hier rijdt is moeilijk. Gazelle heeft de mogelijkheden, kracht en ze is voorzichtig, en dat was wat je nodig had in deze twee ronden. Daarom worden er denk ik veel fouten gemaakt, want elk onderdeel is moeilijk.

Ga je jouw Rolex Grand Slam of Show Jumping reis voortzetten bij de CSIO Spruce Meadows ‘Masters’?
Zeker weten! Ik zal er zijn! De Rolex Grand Slam is geweldig voor de sport en ik ben blij dat ik er weer deel van uitmaak.

Wat ging er door je hoofd toen je de ring inging in de barrage toen er nog geen foutloze ronde was gereden? Heeft dat je strategie veranderd?
Ik ben er al eens zo dichtbij geweest. De laatste keer dat ik de barrage haalde was ik de snelste maar had een balk, dus vandaag wilde ik het net iets beter doen! Ik dacht dat als ik foutloos zou blijven dan zet ik er genoeg druk op. Ik had dus een andere strategie en het werkte.

Hoe zou je het temperament van Gazelle beschrijven?
Ze is een echte professional geworden. Ze weet wat te doen bij de prijsuitreiking, ze weet wanneer ze moet presteren, ze weet gewoon alles! Ze is niet altijd zo geweest, maar nu is ze echt een professional.

(Foto's: Tiffany Van Halle)
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim