Beezie Madden nieuwe Rolex Grand Slam of Show Jumping titel kandidaat !

In tegenstelling tot een zonovergoten BMO nations cup op zaterdag, was de laatste dag van het CSIO Spruce Meadows 'Masters' bewolkt en fris. Het ongekende aantal van 48 combinaties nam deel aan het hoogtepunt, de CP ‘International’ presented by Rolex, om de volgende Rolex Grand Slam of Show Jumping titel kandidaat te worden.

De Venezolaanse parcoursbouwer Leopoldo Palacios en zijn assistent Peter Grant hadden een flink parcours neergezet voor de ruiters met 17 hindernissen in de eerste ronde en 14 in de tweede. Van de 48 starters gingen er 12 combinaties, waaronder acht foutlozen, naar de tweede ronde.

De nummer 6 van de wereld, de Amerikaanse Beezie Madden en haar 11-jarige voshengst Darry Lou, bleken de beste met slechts 1 tijdfout in 66.94 seconden en won zij haar eerste Major in de Rolex Grand Slam of Show Jumping. Tweede werd de Australiër Rowan Willis met zijn 13-jarige vosmerrie Blue Movie. De combinatie had 4 fouten in een tijd van 65.93 seconden. De Oostenrijker Max Kühner werd derde met 5 fouten in een tijd Vn 66.78 seconden met zijn 12-jarige schimmel Chardonnay 79.

Een blije Beezie Madden zei na afloop: ‘Het voelt geweldig. Dit is zo’n geweldige locatie, het is een eer om hier te zijn. Elke overwinning is fantastisch, maar ik moet zeggen, dat deze wel heel speciaal is.”

Foto: Rolex Grand Slam / Ashley Neuhof
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim