‘s-Werelds beste ruiters keren terug naar CHI Genève

Van 12 t/m 15 december worden twee van de meest prestigieuze wedstrijden van de springkalender, de Rolex Grand Prix en de Rolex International Jumping Riders Club (IJRC) Top 10 Final, verreden in de Palexpo arena tijdens het Concours Hippique International de Genève (CHIG).

Rolex Grand Prix
Op zondag 15 december zal de elite van de internationale springsport aantreden om te strijden om de overwinning in de laatste ‘major’ van het jaar, de CHIG Rolex Grand Prix, onderdeel van de Rolex Grand Slam of Show Jumping. Zij zullen een indrukwekkend parcours voorgeschoteld krijgen van de wereldberoemde parcoursontwerpers Gérard Lachat uit Zwitserland en de Nederlander Louis Konickx die al jaren ook de parcoursen ontwerpt voor The Dutch Masters.

Rolex ondersteunt alle vier ‘majors’, die elk een eigen unieke geschiedenis hebben. The Rolex Grand Slam is waarschijnlijk de meest gewilde prijs in de springsport en wordt toegekend aan die ruiter die drie ‘majors’ op een rij weet te winnen. Het is ook één van de meest uitdagende, die ongekende moed, doorzettingsvermogen en precisie vraagt. Rolex Testimonee Scott Brash (GBR) is de enige ruiter tot nu toe die deze Grand Slam wist te winnen. Zijn cyclus begon in 2014 bij CHI Genève waarna hij ook won bij het CHIO Aken en het CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ in 2015.

Rolex Testimonees
Na een zeer succesvol seizoen hebben Rolex Testimonees Steve Guerdat en Martin Fuchs zich reeds gekwalificeerd voor de CHIG Rolex Grand Prix. De Zwiterse ruiters gaan aan de leiding in de wereldranglijst, Guerdat op nummer 1 en Fuchs op nummer 2, en zijn vastbesloten om hun succes voort te zetten voor hun eigen enthousiaste publiek. De beide ruiters, de één European Kampioen en de ander winnaar van de wereldbeker, zullen niet voor elkaar onderdoen. Guerdat won de CHIG Rolex Grand Prix al driemaal: in 2006, 2013 en 2015. In 2010 en 2018 wist hij de Rolex IJRC Top 10 Final te winnen: “Het is een fantastische ervaring om weer aan de laatste ‘major’ van het jaar mee te doen, vooral omdat het in mijn eigen land is. Het joelende publiek als je de arena inkomt, dat is een gevoel dat je nergens anders hebt en ik kan niet wachten tot het begint.”

Deze toppers krijgen gezelschap van de Canadees Eric Lamaze, Kent Farrington (USA), winnaar van de Rolex Grand Prix in Aken dit jaar, Scott Brash (GBR), Kevin Staut (FRA), Harry Charles, Jeroen Dubbeldam en Rodrigo Pessoa (BRA).
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim