Skip to main content

Verdi TN neemt afscheid van sport bij TDM

Het toppaard van Maikel van der Vleuten, Verdi TN, zal tijdens The Dutch Masters afscheid nemen van de sport. De 18-jarige goedgekeurde dekhengst zal op zondag 15 maart voor aanvang van de Rolex Grand Prix afscheid nemen van het publiek. Maikel heeft de hengst 15 jaar onder het zadel gehad en 10 jaar draaiden ze samen mee in de internationale top. “Ik denk nu hij 18 jaar is, dat het tijd is voor een welverdiend pensioen,” aldus Maikel. Verdi zal nog wel worden ingezet voor de fokkerij.

Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I, fokker: Denis en Petra Musterd) kan terug kijken op een prachtige sportcarrière. Samen met Maikel nam hij deel aan twee Olympische Spelen, in Londen in 2012 (zilveren teammedaille) en 2016 en twee Wereldkampioenschappen, 2008 (Young Horses) en in 2014 waar zij de gouden teammedaille wonnen. De combinatie won team goud bij de Europese Kampioenschappen in 2015 en waren ook lid van het Nederlandse team in 2011 en 2013. Vijfmaal wisten zij de wereldbeker finale te bereiken en wonnen zij team goud bij de Nations Cup finale in 2014. Verder wonnen zij de Grote Prijzen van o.a. Salzburg, Lyon, Lummen, Madrid, Doha en Verona.

Ook in de fokkerij is Verdi, die de predicaten keur en preferent mag dragen, zeer succesvol. Vele nakomelingen springen inmiddels internationaal op hoog niveau en hij heeft verschillende goedgekeurde zonen voortgebracht.