Skip to main content

Rolex Grand Slam of Show Jumping - CHIO Aachen

CHIO Aken keert terug van 23 juni - 2 juli en zal gastheer zijn voor de tweede Rolex Grand Slam of Show Jumping Major van 2023. Dit jaar viert CHIO Aken het 10-jarig jubileum van de Rolex Grand Slam of Show Jumping, de ultieme prijs van de springsport, nadat de eerste Major in 2013 werd gehouden. De 10-daagse show zal uitmonden in de Rolex Grand Prix, waarin enkele van 's werelds beste combinaties van paarden en ruiters uit 16 verschillende landen, waaronder zeven Rolex Testimonees, het tegen elkaar opnemen op het meesterlijk ontworpen parcours van Frank Rothenberger.

Alle ogen zijn gericht op één ruiter: McLain Ward uit Amerika, die probeert de tweede te worden die de Rolex Grand Slam of Show Jumping wint. De nummer 3 van de wereld, die de Rolex Grands Prix won tijdens zowel CHI Genève als The Dutch Masters aan boord van de 17-jarige merrie HH Azur, zal proberen om zijn naam in de geschiedenisboeken te schrijven. Ward heeft in het verleden al succes gehad in Aken, vorig jaar won hij zowel de Turkish Airlines Prize of Europe als de RWE Prize of North Rhine-Westphalia en werd hij vijfde in de Rolex Grand Prix. Hij is een felle concurrent die weet hoe hij moet winnen in het unieke hoofdstadion. Ward wordt vergezeld door vier landgenoten die allemaal de lange reis over de Atlantische Oceaan maken naar de beroemde locatie, waaronder zijn Olympische teamgenote van Tokio, Laura Kraut.

Hij zal echter concurrentie krijgen van de allerbesten ter wereld, waaronder de winnaar van vorig jaar Gerrit Nieberg. De Duitser, die onlangs de eerste plaats veroverde in de CSI5* Grand Prix in Hamburg, zal proberen deze vorm voort te zetten om de eerste ruiter te worden die deze prestigieuze klasse back-to-back wint. In totaal zullen 18 Duitse ruiters deelnemen aan de internationale springwedstrijden tijdens het World Equestrian Festival dit jaar, waaronder Daniel Deusser en Marcus Ehning, die beide ook eerdere winnaars zijn van deze prestigieuze rubriek.

Vooruitblikkend op de editie van 2023 verklaarde Nieberg:
"Ik kan niet wachten om terug te keren naar CHIO Aken om te proberen mijn titel te verdedigen. Het winnen van de Rolex Grand Prix voor mijn thuispubliek was echt een droom die uitkwam en iets dat ik nooit zal vergeten." De Zwitserse Martin Fuchs, tweevoudig Major-winnaar tijdens CHI Genève, komt naar CHIO Aken na een indrukwekkende overwinning in de Rolex Grand Prix tijdens de CHI Royal Windsor Horse Show met Conner Jei. Fuchs hoopt op zijn eerste overwinning in de Rolex Grand Prix op CHIO Aken. Landgenoot Steve Guerdat is een andere getalenteerde ruiter die deze felbegeerde titel nog nooit heeft gewonnen. Guerdat, bekend om zijn horsemanship, neemt vier paarden mee naar Aken, waaronder de getalenteerde Dynamix de Belheme en Venard de Cerisy, het paard dat hij naar de overwinning reed in de CP 'International', presented by Rolex in 2021.