Skip to main content

Power duo Richard Vogel en United Touch S

Vorig jaar in december verraste de Duitser Richard Vogel door op spectaculaire wijze de Rolex Grand Prix in Genève te winnen. Dit deed hij met de onnavolgbare Westfaalse hengst United Touch S.

Zijn opmars met United Touch S begon in november 2022 toen hij de wereldbekerwedstrijd van Stuttgart won. Daarna won hij een van de finale wedstrijden van de wereldbeker in Omaha in april 2023 en won goud met het Duitse team in de nations cup finale in Barcelona. En toen aan het eind van 2023 dus de overwinning in Genève waarmee het de ‘live contender’ om de Rolex Grand Slam of Show Jumping werd.

Een overwinning waarmee hij in 1 klap op het wereldpodium stond. “Mijn paard voelde het hele weekend heel goed aan. Dat gaf me veel vertrouwen. Toen we over het parcours liepen, realiseerde ik me: Dit wordt echt een uitdaging vandaag! Maar de lijnen pasten echt bij United Touch S, die een hele grote galop heeft. Dat maakte me optimistisch. En toen de overwinning, cat was echt een onbeschrijfelijk gevoel.

United Touch S
Voor zijn paard met de ongelofelijke galop, United Touch S, heeft hij alleen lovende woorden. “Hij is eigenlijk heel rustig en ontspannen, maar hij beseft wel wanneer iets belangrijk is. Op zulke momenten wordt hij een beetje nerveus. Dan is het mijn taak om hem de nodige zekerheid en rust te geven. Wat zijn springvermogen betreft, realiseerde ik me vanaf de eerste ontmoeting dat hij een heel speciaal paard is zonder grenzen. Hij is ook heel moedig en heeft altijd het nodige overzicht. Hij vecht echt en geeft altijd net iets meer op het beslissende moment. Dat is echt uniek.”

Voor het eerst bij The Dutch Masters
Nu start hij voor de eerste maal in de Brabanthallen en nog wel als ‘live contender’. Levert dat extra druk voor hem op? “In de eerste plaats zie ik het natuurlijk als een grote eer. Ik heb ook nog nooit op The Dutch Masters gereden, maar ik weet zeker dat er daar wat meer ogen op me gericht zullen zijn. Daar ben ik me van bewust. Maar ik probeer me er niet door van de wijs te laten brengen.” Gevraagd naar zijn verwachtingen vervolgt hij: “Alle majors van de Rolex Grand Slam staan garant voor zeer goed georganiseerde evenementen met uitstekende omstandigheden voor paard en ruiter. Daarom kijk ik er echt naar uit om voor het eerst mee te doen aan The Dutch Masters.”

Het volledige programma vind je hier. Bestel je kaarten op tijd via deze link en mis niets van deze editie van de The Dutch Masters!

Foto: RGS/Ashley Neuhof, RGS/Tiffany Van Halle