Skip to main content

Complete wereldtop aanwezig bij The Dutch Masters

The Dutch Masters (7-10 maart) heeft een deelnemersveld, zowel bij het springen als de dressuur, om u tegen te zeggen. Bij het springen komen maar liefst 20 ruiters uit de top 30 van de wereldranglijst (nr. 277) aan de start. In totaal zullen 44 ruiters uit 13 landen om de prijzen gaan strijden. Voor de wereldbeker dressuur, het CDI1* en CDI3* zullen 27 ruiters uit 11 landen naar de Brabanthallen afreizen.

Springen: topsport gegarandeerd
De lijst wordt aangevoerd door de nummer 1 van de wereld, de Zweed Henrik von Eckermann, die zijn toppaard King Edward voor deze gelegenheid zal opzadelen. Zijn landgenoot Peder Fredricson (28) maakt het Zweedse contingent compleet. Groot Brittannië komt met zwaar geschut: de nummer 2 van de wereld, Ben Maher (Faltic HB, Point Break) en Scott Brash (Hello Jefferson, Hello Valentino). Duitsland komt met 3 Rolex Grand Slam major winnaars. Daniel Deusser, Marcus Ehning en de huidige ‘live contender’ Richard Vogel. Voor Vogel staat er veel op het spel, wint hij de Rolex Grand Prix van The Dutch Masters dan krijgt hij sowieso een bonus van € 500,000 en kan hij zijn reeks voortzetten tijdens CHIO Aken voor de Rolex Grand Slam titel. Onze Zuiderburen komen met zeven ruiters waaronder Pieter Devos, Nicola Philippaerts en Gregory Wathelet. Voor Frankrijk heeft o.a. de snelheidsspecialist Julien Epaillard zich aangemeld.

De Nederlandse eer zal worden verdedigd door 13 ruiters en amazones. De nummer 10 van de wereld Harrie Smolders voert het lijstje aan en verder zullen o.a. Maikel van der Vleuten, Willem Greve, Lars Kersten, Sanne Thijssen, Leopold van Asten en Kim Emmen aan de start verschijnen. De volledige deelnemerlijst staat hier online.

Wereldbeker Dressuur: positie verbeteren
Voor de dressuurruiters is The Dutch Masters de laatste mogelijkheid om punten te verzamelen voor de FEI Dressage World Cup Finale die gehouden wordt in Riyadh in april. De Zweed Patrik Kittel gaat momenteel aan de leiding in de tussenstand na Neumünster (16-18 februari) en wordt op de voet gevolgd door Matthias Alexander Rath (GER). Beide ruiters zullen starten in Den Bosch evenals de regerend wereldkampioen, de Britse Charlotte Fry. Verder mag Isabell Werth (GER) niet ontbreken in dit illustere gezelschap. Van Nederlandse zijde zullen zeker Emmelie Scholtens, die in Neumünster een prachtige overwinning behaalde met Indian Rock, en Marieke van der Putten proberen hun positie te verbeteren. De volledige deelnemerslijst staat hier online.

Het volledige programma vind je hier. Bestel je kaarten op tijd via deze link en mis niets van deze editie van de The Dutch Masters!

Foto's: TDM/Digishots