Duitse dressuurruiters op volle sterkte naar TDM

De Duitse dressuurruiters komen op volle sterkte naar The Dutch Masters. De top vier van de tussenstand van de FEI Dressage World Cup, Jessica von Bredow-Werndl, Benjamin Werndl, Helen Langehanenberg en Frederic Wandres zullen afreizen naar de Brabanthallen. Natuurlijk mag de Duitse ‘queen of dressage’ niet in dit illustere rijtje ontbreken, ook Isabell Werth komt naar Den Bosch.

De vier Duitsers starten niet in het Zweedse Gothenburg, dus wordt bij The Dutch Masters beslist wie er naar de finale in Las Vegas gaat in april. Er zijn per land 3 combinaties toegestaan in de finale. Isabell Werth is als titelverdediger automatisch gekwalificeerd voor de finale en Jessica von Bredow-Werndl is inmiddels vrij zeker van een finaleplaats. De andere drie echter zitten qua punten erg dicht bij elkaar. Benjamin Werndl, de broer van Jessica, staat na Neumünster op 65 punten, Langehanenberg op 64 en Wandres op 61. Het wordt dus een spannende strijd. Wie van deze drie mag naar de finale?

Hans Peter Minderhoud is ook nagenoeg zeker van de finaleplaats. Emmelie Scholtens staat momenteel op een gedeelde 11e plaats. Echter, technisch gezien staat zij op de negende plaats omdat er drie Duitse combinaties zullen afvallen. De negen hoogstgeplaatste combinaties kwalificeren zich voor de finale. Zij zal ook in Den Bosch moeten pieken om haar deelname aan de finale te consolideren.

Enkele weken geleden werd de komst van de Engelse toppers Charlotte Dujardin, Carl Hester en Charlotte Fry al bekend gemaakt. Dit deelnemersveld, inclusief de Nederlandse toppers, garandeert wedstrijden op het allerhoogste niveau. De FEI Dressage World Cup Grand Prix presented by RS2 Dressage wordt gereden op donderdag 12 maart om 17.00 uur en de FEI Dressage World Cup Freestyle op zaterdagmiddag om 14.30 uur.
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim