TDM verwelkomt wereldtop

The Dutch Masters verwelkomt dit jaar bijna de gehele wereldtop. Niet minder dan 20 uit de top 25 van de wereldranglijst voor springruiters zullen naar de Brabanthallen afreizen om een kans te maken op een overwinning in o.a. de prestigieuze Rolex Grand Prix.

Olympische, Europese en wereldkampioenen
De huidige nummers 1, 2 en 3 hadden hun deelname al toegezegd: De Olympisch Kampioen van 2012 (Londen) en drievoudig wereldbeker winnaar Steve Guerdat, de regerend Europees Kampioen en winnaar van de Rolex Grand Prix van Genève, Martin Fuchs en de Rolex Grand Prix winnaar van 2015 bij The Dutch Masters (TDM), Daniel Deusser. De nummer 5, Pieter Devos komt o.a. samen met landgenoten Jos Verlooy (14), bronzen medaille winnaar bij het EK 2019, Niels Bruynseels (19), winnaar van de Rolex Grand Prix bij TDM in 2018, Olivier Philippaerts (28), Gregory Wathelet (33) en Nicolas Philippaerts (44). De Europees kampioen van 2017 en de nummer 6 van de wereld, de Zweed Peder Fredricson verschijnt samen met landgenoot en winnaar van de Rolex Grand Prix bij TDM vorig jaar, Henrik von Eckermann (10).
Voor Duitsland komen naast Deusser de nummer 9 van de wereldranglijst, Christian Ahlmann en Marcus Ehning (18) die in 2016 de Rolex Grand Prix wist te winnen.
Voor de USA komt Kent Farrington (11) naar de Brabanthallen. In 2017 kon hij zijn cyclus om de Rolex Grand Slam of Show Jumping niet voortzetten bij The Dutch Masters wegens een gebroken been. Nu kan hij weer een bonus winnen. Hij won in Aken afgelopen jaar en als hij in Den Bosch weet te winnen krijgt hij €250.000 extra voor het winnen van twee van de vier ‘majors’.
De Brit Scott Brash, de enige tot op heden die de Rolex Grand Slam titel wist te winnen, komt aan de start alsmede de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli en de Franse toppers Kevin Staut, winnaar van de Rolex Grand Prix in 2014 bij TDM en Julien Epaillard.

Nederlanders geven tegengas
De top van Nederland zal flink tegengas gaan geven en proberen de overwinning in eigen huis te houden: Harrie Smolders, de nummer 13 van de wereldranglijst, en Ruiter van het Jaar 2018 en 2019, Maikel van der Vleuten (15), wiens toppaard Verdi TN afscheid zal nemen van het publiek tijdens TDM, Marc Houtzager (29), Piet Raijmakers Jr, Leopold van Asten, winnaar van de Rolex Grand Prix in 2017 en Olympisch, Europees en wereldkampioen Jeroen Dubbeldam.

Het volledige overzicht vindt u hier.
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim